اولین مرحله ارزیابی درخواست های شغلی، در واحد منابع انسانی انجام می شود. تیم ارزیابی ما، کلیه رزومه های دریافتی را مطالعه و تحلیل مینمایند. در این بخش، مقایسه شاخصه های اصلی و کلان شرایط احراز هر شغل با مندرجات رزومه متقاضیان، انجام شده و در صورت تطابق این موارد، درخواستها به مرحله بعد ارجاع میشوند. به عنوان مثال، در این مرحله میزان تجربه کار مورد نیاز برای یک شغل، بررسی می شود؛ اما کیفیت این سابقه (مثل اینکه در چه سازمانهایی بوده است) ارزیابی نخواهد شد.
رزومههای خروجی از مرحله اول، برای واحد متقاضی جذب نیرو فرستاده می شوند. ارزیابی تخصصی رزومه ها، توسط افرادی با حداقل یک سطح بالاتر از سطح جایگاه شغلیای که در حال تکمیل است، انجام می شود. ارزیابان، افرادی هستند که در مصاحبه تخصصی نیز، وظیفه سنجش شایستگیهای حرفهای را بر عهده دارند. در این سطح از ارزیابی، با ریزبینی بیشتری به شایستگیهای تخصصی و ردیابی اثر آنها در رزومه افراد، نگاه میشود.
با متقاضیانی که رزومه ایشان در ارزیابی تخصصی، تأیید شده باشد، مصاحبه تلفنی خواهیم داشت. این مصاحبه توسط کارشناسان واحد منابع انسانی انجام میشود و در طی آن، سعی میکنیم تا برداشت هایی که در مراحل قبلی از رزومه افراد تصویر شدهاند را صحهگذاری کنیم. مصاحبه تلفنی، ماکتی از مصاحبه اصلی است که با هدف ایجاد اطمینان از صحت برداشت های اولیه از رزومه انجام می-شود. طی هر مکالمه که به طور متوسط، ۲۰ دقیقه بطول میانجامد، مصاحبهکننده سؤالاتی از بخشهای اصلی رزومه مانند تحصیلات، سوابق شغلی قبلی و مهارتهای نرمافزاری، مطرح مینماید. در صورت برآوردهشدن انتظارات سازمان در نتیجه این مکالمه، قرار ملاقات مصاحبه حضوری با متقاضیان هماهنگ می-شود.
جلسات مصاحبه حضوری بسته به ماهیت شغل پیشنهادی و سطح آن، ممکن است تفاوت هایی در تقدم و تأخر مصاحبههای عمومی و تخصصی و همچنین سناریوی اجرای مصاحبه داشته باشند؛ اما در حالت استاندارد و عمومی، این جلسات با حضور نماینده واحد منابع انسانی و نماینده واحد متقاضی، بصورت پنل برگزار میشوند. همکاران بخش منابع انسانی، با هدف بررسی شایستگی های عمومی متقاضیان و سنجش تطابق ویژگی های شخصیتی و فرهنگی ایشان با انتظارات و استانداردهای سازمان و شغل، در جلسات حضور مییابند. نماینده یا نمایندگان واحد متقاضی نیروی کار نیز، به بخش تخصصی و حرفهای دانش و تجربه مدعوین میپردازند و بر روی احراز شایستگیهای تخصصی ایشان تمرکز خواهند داشت. این جلسات در حداکثر ۹۰ دقیقه، برنامه ریزی میشوند که در طول آنها، تمرکز اصلی بر روی احراز شایستگیها (دانش، مهارت، توانایی) از طریق جستجو در سوابق اجرایی و آموزشی افراد میباشد.
از آنجایی که مدیران عامل، نقشی کلیدی در تعریف چشمانداز، هویت، ارزشها و فرهنگ هر سازمان دارند، بهترین مرجع برای سنجش میزان نزدیکی خط فکری کارجویان با مسیر حرکت سازمان میباشند. لذا این مرحله از ارزیابی، به عنوان آخرین فاز تصمیم گیری در نظر گرفته شده است.
از آنجایی که مدیران عامل، نقشی کلیدی در تعریف چشمانداز، هویت، ارزشها و فرهنگ هر سازمان دارند، بهترین مرجع برای سنجش میزان نزدیکی خط فکری کارجویان با مسیر حرکت سازمان میباشند. لذا این مرحله از ارزیابی، به عنوان آخرین فاز تصمیم گیری در نظر گرفته شده است.
بلافاصله پس از تأیید مدیر عامل در خصوص فرد برگده، فرآیند جامعه پذیری (Onboarding) در خصوص ایشان، کلید خورده و تمهیدات لازم برای آغاز به همکاری ایشان، اجرا می گردد.