درباره نویسنده
پیتر تیل نیاز به معرفی ندارد. او بنیانگذار شرکت PayPal و یکی از نخستین سرمایهگذاران فیسبوک است. یک کارآفرین موفق که کارهای زیادی انجام داده و در این کتاب شرح میدهد که چگونه شرکتهای بزرگ از هیچ متولد میشوند. کتاب «صفر به یک» آنقدر بین کارآفرینان و استارتاپها محبوب است که مجله فوربز گفته که خواندن آن به شما احساس قدرت فرابشری میدهد. این کتاب از زمان انتشار همواره جزو پرفروشترین کتابهای حوزه نوآوری، کارآفرینی و استارتاپها بوده است و در اغلب لیستهای «کتابهایی که حتما باید مطالعه کرد» قرار دارد. رفتارها و تصمیمهای انسانها، در شرایط مختلف زمانی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی، تفاوت زیادی با یکدیگر خواهد داشت و یکی از راههای مطمئن برای شکست خوردن و باختن، تقلید از رفتار دیگران بدون تحلیل رفتار آنها و بدون تلاش برای درک مدل ذهنی آنهاست.
نظر پیتر تیل دربارهی اهمیت و شاخص بودن آینده این است که ما نمیدانیم در آینده دنیا چگونه است و شرایط چیست. هیچکس نمیتواند آینده را بهدقت پیشبینی کند. درواقع آینده به میزان تغییراتی که اتفاق میافتد به ما نزدیک است. این چالش روبهرو شدن با آینده است.
ایدئولوژی رقابت
خلاقیت انحصاری به معنای محصول جدیدی است که فایدهای برای افراد دارد و سودی هم به خالق خودش میرساند. نویسنده به داشتن محصول انحصاری اعتقاد جدی دارد و معتقد است افتادن در چرخهی رقابت مانع شکوفایی کسبوکار میشود.
منافع حرکت آخر
منظور پیتر تیل از این بخش، تاکید بر حرکت آهسته و پیوسته در جریان کاری است. استارتاپها بیش از آنکه به فکر درآمد و کسب سود بیشتر در بازهی کوتاهتر باشند، باید به فکر حفظ جریان سودآوری خود در آینده باشند. چنین استارتاپهایی دوام خواهند آورد و میتوان به آیندهی آنها امیدوارتر بود. شما یک بلیت بختآزمایی نیستید.
اسرار
انسانها از اسرار هراس دارند، چون اطمینانی به درستی آنها ندارند. اما واقعیت این است که شناختهشدهترین موفقیتهای امروز، حاصل ایدههای عجیب و غریب و ناشناختهی پیشین هستند. پس نباید از راز و رمزها و ناشناختهها هراس داشت و باید از آنها استقبال کرد. سؤال بسیار مهمی که در این بخش مطرح میشود این است: چه موضوع مهمی هست که عدهی بسیار کمی بر سر آن با شما توافق دارند؟